Choose fontsize:
small
normal
big
large
News
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Strona WWW
Kanał YT
Imaginarium
Szukaj
Czat
Pomoc
Zaloguj się
>
POWITANIA, HYDEPARK, FILMY i MUZYKA, NEWSY, TŁUMACZENIA, OGŁOSZENIA
>
Filmy i kącik muzyczny
>
Goecja
Strony:
1
2
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Goecja (Przeczytany 730 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Adaś
Aktywny użytkownik
Goecja
«
:
Luty 21, 2012, 00:13:47 »
http://www.youtube.com/watch?v=biyGvhEJ8po
Obejrzałem film na temat Goecji. Co z kolei wiąże się z Kabałą i czasami starożytnego Babilonu oraz króla Salomona, który ten z kolei dostał możliwość władania demonami. Wzywanie polegało na inwokacji ich imion. Przypomina mi się jak podczas wykładów Dan Winter opowiadał Jak to John Dee z pomocą Kabalistów w Pradze za pomocą inwokacji wzywali anioły. Czy ktoś może wyjaśnić lub podać link do wypowiedzi Dana jak rozumieć ten podział po między te 72 demony, a anioły. Chodzi mi bardziej tą stronę fizyki, tak jak to opisywał Dan Winter. Bo jak dobrze zauważyłem to z jednej czy z drugiej strony wzywa się za pomocą inwokacji. Czyli za pomocą wibracji. Ciekawą rzeczą jest jeszcze to, że jeden z najpopularniejszych dziecięcych bohaterów Dżin z Alladyna to był jeden z 72 demonów.
Misy dźwiękowe, gongi, Joga, Masaż, Reiki, NLP, Silva .. Ciągle się rozwijam.
Anna
Collegium Invisible
Zaawansowany użytkownik
Odp: Goecja
«
Odpowiedz #1 :
Luty 21, 2012, 10:22:44 »
Lubię temat częstotliwości i dźwięków. Cieszę się, że powraca pod nową postacią. Ten temat nasuwa mi na myśl chóry anielskie i trąby jerychońskie, a także masę innych rzeczy, jak wywoływanie sztormów, sprowadzanie deszczy, czy słońca. Skąd wzięła się tradycja nadawania imion duchom lasów, duchom ziemi, duchom powietrza, duchom wód? Duchom żywiołów? Skąd taniec, wprawianie w ruch, drgania i wibracje (póki co tańcują tak przeróżnej maści plemiona, co by to było, gdyby przestały). Jak stwarzano świat? No magia, dosłownie Uśmiech
Myślę, że demony i anioły odnosić się będą do sfery ducha i czasu, stąd możliwość podpytywania ich przyszłość/przeszłość. Duchy żywiołów podporządkowane są innej płaszczyźnie, ale mogą współpracować z duchami czasu i przestrzeni - jakoś tak robi się światy i wszechświaty, ale mogę bzdurzyć.
Ogólnie nie o tym chciałam. Ten film mi coś przypomniał. Zdarza mi się być „wzywaną” (jak zwał tak zwał), do tzw. "egzorcyzmów astralnych"- nie znalazłam lepszego określenia. Zaznaczam, że zawsze jestem pytana o zgodę, i nigdy się sama nie proszę do takich "czynności", zazwyczaj towarzyszy mi opiekun.. Oto znajduję się w jakimś świecie/ klasztorze/ zamku - ewidentnie nawiedzonym, przepełnionym wibracją strachu, lęku, wymieszanego z przerażeniem.. atmosfera takiego miejsca po prostu zwala z nóg. Próbowałam to do czegoś porównać, ale nie znalazłam dobrego komponentu, myślę, że jego przedsmak mogli poczuć Ci, którzy natknęli się na tzw. „ziemskie szaraki” . Jestem w takim miejscu i co robię? Zaczynam śpiewać. Mój śpiew jednak w niczym nie przypomina ziemskiego śpiewania, łączy mnie z tzw. wyższymi planami, jego wibracje wprawiają w drganie, przenikają ponurą atmosferę i wznoszą całe moje otoczenie, robi się ciepło, lekko i radośnie, włączają się do tego śpiewania kolejne głosy - zakładam, że anielskie Oczko. Mało tego, śpiew jest tak donośny, że nie raz budzę się z przekonaniem, że właśnie powołałam cały dom na nogi w środku nocy. Jeszcze po przebudzeniu dźwięczy mi w uszach, a powietrze wokół mnie faluje. Na planie fizycznym nigdy takiego czegoś nie doświadczyłam.
Ciekawa jestem, co to takiego usmiech
edit east : sorki coś mi się nakombinowało, przywracam treść
«
Ostatnia zmiana: Luty 21, 2012, 11:58:57 wysłane przez east
»
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #2 :
Luty 21, 2012, 11:58:14 »
@
Ania
Lubię temat częstotliwości i dźwięków. Cieszę się, że powraca pod nową postacią. Ten temat nasuwa mi na myśl chóry anielskie i trąby jerychońskie, a także masę innych rzeczy, jak wywoływanie sztormów, sprowadzanie deszczy, czy słońca. Skąd wzięła się tradycja nadawania imion duchom lasów, duchom ziemi, duchom powietrza, duchom wód? Duchom żywiołów? Skąd taniec, wprawianie w ruch, drgania i wibracje (póki co tańcują tak przeróżnej maści plemiona, co by to było, gdyby przestały). Jak stwarzano świat? No magia, dosłownie
Myślę, że demony i anioły odnosić się będą do sfery ducha i czasu, stąd możliwość podpytywania ich przyszłość/przeszłość. Duchy żywiołów podporządkowane są innej płaszczyźnie, ale mogą współpracować z duchami czasu i przestrzeni - jakoś tak robi się światy i wszechświaty, ale mogę bzdurzyć.
Wspaniale to ujęłaś. Sądzę ,że świat żywiołów ,a szerzej - ENERGII - poprzez nadawanie jej osobowości (nazw) , a następnie prowadzenie zeń dialogu, zostaje ujarzmiony. W sumie to nie te nazwy są ważne (one ważne są dla umysłu , są jakby "tłumaczami" ) ale ważne są WIBRACJE , które albo rezonują, albo nie z określonymi żywiołami/energiami.
Zauważmy, że szaman wykonywał taniec i śpiew po to, by wywołać
W SOBIE
odmienny stan świadomości (niekiedy przy użyciu naturalnych "wspomagaczy"
)
Co konkretnie "w sobie" czyni szaman ?
Sądzę, że kwantowe tunelowanie świadomości jest wrażliwe na intencje, wyobraźnię , czyli - jakby to nazwać bardziej tradycyjnie - modlitwę.
Modlitwa, oryginalnie - myślę ,ze tu ktoś jeszcze mógłby wiele dopowiedzieć w temacie - była wibracją, modelowaniem rzeczywistości oddechem, nie tyle w fizycznym akcie śpiewania, co wyzwalająca wewnętrzne przekonania, obrazy, kształty , całe krajobrazy, tak jakby one były rzeczywistością.
O formie modlitwy w "boskiej matrycy" wspomina też Gregg Braden (aktualnie czytam).
To mogło przypominać oryginalnie to, co piszesz,
Aniu
:
.. Oto znajduję się w jakimś świecie/ klasztorze/ zamku -(..) - Zaczynam śpiewać. Mój śpiew jednak w niczym nie przypomina ziemskiego śpiewania, łączy mnie z tzw. wyższymi planami, jego wibracje wprawiają w drganie, przenikają ponurą atmosferę i wznoszą całe moje otoczenie, robi się ciepło, lekko i radośnie,
Zatem jest to akt rozwibrowania wewnętrznego "kamertonu", który dosłownie przestraja rzeczywistość tak, że , jak piszesz , masz wrażenie przenikania tych wibracji do wymiaru fizycznego po dekoherencji.
śpiew jest tak donośny, że nie raz budzę się z przekonaniem, że właśnie powołałam cały dom na nogi w środku nocy. Jeszcze po przebudzeniu dźwięczy mi w uszach, a powietrze wokół mnie faluje.
Ciekawa jestem, co to takiego
szamanizm, modlitwa, przekonstruowywanie rzeczywistości
. Nie piszę tego bo tak sobie wymyśliłem, lecz dlatego, że o tym wspominają Ci, których można by określić szamanami na kartach wielu książek.
Oczywiście czym innym jest poczytać a czym innym osobiście doświadczyć .
edit :
@
Adaś
Ciekawą rzeczą jest jeszcze to, że jeden z najpopularniejszych dziecięcych bohaterów Dżin z Alladyna to był jeden z 72 demonów.
A zauważ, że ten Dżin wyłaził z lampy poprzez jej pocieranie ( wibracja). W jakiś sposób "wiedział" wszystko o życzeniu, które wypowiadał posiadacz lampy . "Lampa" oraz "Dżin" to alegorie bardziej niż jakieś rzeczywiste byty. Być może opowieść o Dżinie z lampy to pokazanie technologii stwarzania rzeczywistości.
Czym byłaby "lampa" ? Mi kojarzy się ze światłem, z "urządzeniem" które zawiera technologię opartą na modulowaniu światła (mikrotubule ?)
Czym byłby "dżin" ? Ten, który doskonale zna nasze pragnienia i życzenia, ich formy, takie ,które nam idealnie odpowiadają. Wg. mnie jedyną taką "istotą" jesteśmy my sami, być może jakiś wyższy poziom naszej Istoty. Ktoś w rodzaju "anioła" czy też "wyższej jaźni". Może być mylony z demonem, albo wręcz z nim utożsamiany, w rozumieniu oddzielenia nas od tych wyższych poziomów ( co jest wg mnie błędnie interpretowane, bo rozdzielenie to iluzja).
A jeśli Dżin to jeden z 72
naszych własnych
demonów ?
«
Ostatnia zmiana: Luty 21, 2012, 12:13:20 wysłane przez east
»
dyscyplina jest sztuką: sztuką stawiania czoła nieskończoności bez mrugnięcia okiem...
Anna
Collegium Invisible
Zaawansowany użytkownik
«
Odpowiedz #3 :
Luty 21, 2012, 12:19:29 »
O, dobrze, że wspomniałeś o modlitwie, to bardzo ważne. Wiara i modlitwa to podstawa. Wiara w siebie oraz w coś / kogoś poza nami. Kogoś większego, czegoś rodzinnego, opiekuńczego. Wiara, że nie jesteśmy tutaj pozostawieni samym sobie. Że ktoś zawsze czuwa i jak jest trzeba, to otworzy drzwi czy okno. To uczucie zawsze mi towarzyszy w trakcie "śpiewania" . Że jest nadzieja
Ależ się wyrobiłeś east
swoim podejściem i wiedzą wnosisz tutaj wiele światła i tej nadziei właśnie, dziękuję !
PS. Mam nadzieję, że ktoś wspomoże Adasia
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #4 :
Luty 21, 2012, 12:52:36 »
Ania
, inspirujesz
To ja Ci dziękuję, bo Ty żyjesz tym , o czym ja dopiero czytam ( nieśmiało eksperymentując )
A propos modlitwy , to Greg Braden pisze o niej jak o zapomnianej i nie docenianej
technologii
.
Pisze on ( w książce "boska matryca" ) ,że powinno się pracować z modlitwą, czyli modlić (wyobrażać dźwiękiem ?) , ale bez przywiązywania ważności do swojej wizji. Tak jakby patrzeć na coś przenikając to coś na wskroś. Wtedy moc modlitwy jest podobno najbardziej skuteczna
W książce pisze, że
modlitwą się stajesz
,a nie odmawiasz ją.
O tym stawaniu się modlitwą bardzo ciekawy fragment analizy oryginalnej, aramejskiej , modlitwy ... ( za "boską matrycą")
We współczesnej , skondensowanej wersji Biblii Króla Jakuba czytamy :
cytat :
O cokolwiek poprosisz ojca w mym imieniu,
da on tobie. Jak dotąd, nie prosiłeś o nic w mym imieniu: Proś , a otrzymasz, aby twoja radość była pełna
(a)
Porównując to z tekstem oryginalnym , widzimy, że
klucz
został pominięty. ... podkreślona brakująca część
Cytat :
Wszystko, o co prosisz wprost, bezpośrednio...
z wnętrza Mego Imienia -
Będzie ci dane. Jak dotąd tego nie uczyniłeś ...
A więc proś bez ukrytych motywów
I bądź otoczony swoją odpowiedzią -
bądź otulony swoim pragnieniem ,
aby twe zadowolenie było pełne
"
(b)
źródła :
(a)Ewangalie św. Jana 16:23-24 w Holy Bible: Authorized Kong James Version , World Publishing , rand Rapids MI , 1989, s.80
(b) Prayers of the Cosmos: Meditations on the Aramaic Words of Jesus Neul Douglas-Kotz, Harper San Francisco , CA ,1994, s. 86-87
Hmmm czyżby OTULIĆ SIĘ i OTOCZYĆ śpiewem/brzmieniem/ wibracją ?
Według mnie można by to przyrównać do "stawania się" uczucia wszechogarniającej miłości, ale takiej, która nie przywiązuje się do kogoś/czegoś, tylko przenika ,ale jednocześnie obdarza. Trudno to jednoznacznie wyrazić.
Odpowiednikiem w świecie fizyki być może byłyby neutrina po wybuchu supernowej. One przenikają przez wszystko , a kiedy trafią na jądro gwiazdy to "zostawiają" jej część swojej energii tym samym ją zasilając. "Oskubane" nieco z energii , trafiają potem na jądro planety i tam pozostawiają kolejną porcję energii, ale same są nie do zatrzymania tak czy inaczej (potrzeba by było ściany ołowianej grubości wszechświata by je wyhamować do zera).
dyscyplina jest sztuką: sztuką stawiania czoła nieskończoności bez mrugnięcia okiem...
Lucyfer
Moderator Globalny
Zaawansowany użytkownik
«
Odpowiedz #5 :
Luty 21, 2012, 14:19:03 »
Cytat: Adaś
Czy ktoś może wyjaśnić lub podać link do wypowiedzi Dana jak rozumieć ten podział po między te 72 demony, a anioły.
http://www.youtube.com/watch?v=PXivFRVKHxc
http://www.youtube.com/watch?v=LB7QakBNKNk
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #6 :
Luty 21, 2012, 14:43:06 »
No tak, jakie to proste
Zagnieżdżanie ładunku wg sekwencji cienia torusa na pięciu połączonych sześcianach tworzy alfabet hebrajski z którego ułożyć można po kolei anielskie imiona
.... cały Dan
Adaś
Aktywny użytkownik
«
Odpowiedz #7 :
Luty 21, 2012, 23:55:37 »
Czyli można powiedzieć, że ten podział na dobre anioły i złe anioły to podział sztuczny. Stworzony przez człowieka. A bardziej jest to fizyka dwóch przenikających się czworościanów. Tworzących w sobie równowagę, ze wspólną sumą 144. Tylko dla czego od wieków umysł ludzki spostrzegał jedne operacje na symetrii jako brzydkie i straszne stwory. Jak to w sztuka je przedstawia, a inne jako piękne anioły?
Misy dźwiękowe, gongi, Joga, Masaż, Reiki, NLP, Silva .. Ciągle się rozwijam.
Lucyfer
Moderator Globalny
Zaawansowany użytkownik
«
Odpowiedz #8 :
Luty 22, 2012, 19:27:50 »
Cytat: Adaś
Czyli można powiedzieć, że ten podział na dobre anioły i złe anioły to podział sztuczny. Stworzony przez człowieka.
Można
Baal
(ugar. 𐎁𐎓𐎍, fenic. 𐤁𐤏𐤋, hebr. בעל Ba`al, akad. Bēlu, arab. بعل) – semickie bóstwo, którego ośrodkiem kultu było miasto Ugarit.
W mitologii ugaryckiej porywczy, pełen młodzieńczego zapału bóg burzy i życiodajnego deszczu, władca świata. Co roku ginął w wyniku walki toczonej z Motem – bogiem śmierci i wysuszonej letnim skwarem ziemi – i zstępował do świata podziemnego, aby z nastaniem wiosny powstać z martwych.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Baal
Bael
– w tradycji okultystycznej, demon, król piekła (wschodniej części), znany również pod imieniem
Baal
. Włada 66 legionami duchów piekielnych. W Lemegetonie i Pseudomonarchii Daemonum jest pierwszym duchem.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bael
Pieczęci Voodo i Goecji
Strony:
1
2
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ŚWIĘTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> TEORIA FALOWA
===> 1) Falowe podstawy geometrii
===> 2) Falowa struktura materii - Milo Wolff i inni
=> W PRAKTYCE
=> Filmy, książki i artykuły
Nassim Haramein & Marko Rodin & Milo Wolff...
=> Nassim Haramein - Przekroczyć Horyzont Zdarzeń
=> Marko Rodin
=> Słońce, Układ Słoneczny i rok 2012
=> Starożytne cywilizacje i zagadka "przybyszy z kosmosu"
Dan Winter i Scott Olsen
=> Dan Winter w Polsce - wrzesień 2010 rok
=> PRAKTYKA HIGIENY ŻYCIOWEJ
=> Fraktalna teoria Świadomości, Grawitacji, Języka i Udanej Śmierci.
=> Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieśmiertelności
=> Sekret życia i bioarchitektura
=> Przeznaczenie DNA [PL]
=> The EggX Files: Galaktyczna historia DNA i duchowy użytek z...
=> Udana śmierć i prawdziwa fizyka Świętego Graala
=> Wyjaśniając grawitację
=> Wybrane fragmenty wykładów Dana Wintera i WYKŁADY w J. ANGIELSKIM
=> SCOTT OLSEN i ZŁOTY PODZIAŁ
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
=> Świadomość, rozwój wewnętrzny, tradycje i nauczyciele duchowi
POWITANIA, HYDEPARK, FILMY i MUZYKA, NEWSY, TŁUMACZENIA, OGŁOSZENIA
=> Powitania i kawiarenka "Pod Gwiazdami"
=> Hydepark
=> Filmy i kącik muzyczny
=> Nowe wiadomości z kraju i ze świata
=> TŁUMACZENIA
=> INICJATYWY, SPOTKANIA, OGŁOSZENIA, WYDARZENIA...
SOCJOTECHNIKA, "tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe" - inaczej
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Informacja, Dezinformacja, Agentura w internecie
=> "Teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> NWO w codziennych wiadomościach
=> Globalne ocieplenie, chemtrails, "technologie pogodowe", itp
=> Szczepionki, GMO i Codex Alimentarius
=> Medycyna komórkowa i inne recepty na zdrowie