Choose fontsize:
small
normal
big
large
News
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Strona WWW
Kanał YT
Imaginarium
Szukaj
Czat
Pomoc
Zaloguj się
>
Nassim Haramein & Marko Rodin & Milo Wolff...
>
Nassim Haramein - Przekroczyć Horyzont Zdarzeń
>
4.0 Ujawnienie Tajemnicy [FILM]
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy [FILM] (Przeczytany 5789 razy)
.
Ekspert
Odp: 4.0 Ujawnienie Tajemnicy [FILM]
«
Odpowiedz #99 :
Sierpień 22, 2010, 20:17:22 »
east napisał:
wspaniała "bajka" .... albo po prostu wiedza
radosławie
.
Jak bym był takim Nassimem ( Tesla nie miał na to szans za bardzo w tamtych czasach ) to robiłbym to samo, czyli upowszechniał za darmo wiedzę, ale pozostawił też pewne niedopowiedzenia z silną sugestią, ze znam ciąg dalszy. Opowiem w swoim czasie
Chodzi o wzrastającą świadomość ludzi ,że to co najważniejsze i najcenniejsze mamy za darmo. Powietrze, słońce ..darmowa energia. Chodzi też o to, aby się tym świadomi ludzie zajarali. Społeczność jest najlepszym depozytariuszem wiedzy. I to funkcjonuje od wieków wśród np Aborygenów, Dogonów czy Hopi.
W patentach chodzi o to, ze jeśli wycenisz jakiś wielki sekret to zostanie wykupiony - przez tych co mają kasę. Ograniczony , zamknięty, utajniony, bezcenny, dostępny dla nielicznych. W tym upatruję zagrożenia. I nie chodzi o jakieś radio. Marconi ukradł pomysł Nikolajowi i co z tego ? Miał swoje 5 minut , zarobił kasę i zszedł. Tesla zaś wciąż żyje w ludzkich umysłach i marzeniach o free energy.
Gdyby Tesla był cwaniakiem to stanąłby po stronie rekinów, albo utknąłby w ich kieszeni. Na szczęście nie był takim człowiekiem, choć szkoda, że się łatwo obrażał na ludzi za to tylko, że w nieświadomości swojej nie poznali się na jego geniuszu. Przez to sam utajnił wiele epokowych wynalazków jak choćby ten z zasilaniem silnika elektrycznego o którym wspomniał
radoslaw
.
No cóż, nie da się być ideałem.
.
Ekspert
«
Odpowiedz #100 :
Sierpień 22, 2010, 20:18:31 »
Echnaton napisał:
@RADOSŁAW
cyt: "Tesla? Ktoś kto wszedł do sklepu elektrycznego 60 lat temu i kupił wszystko czego potrzebuje do produkcji energii w swoim samochodzie za 20 dolarów...
Brzmi jak jakaś bajka,,,, "
http://www.evworld.com/article.cfm?storyid=1062
Być może brakowało mu jakichś podstawowych części do przywiezionego ze soba mechanizmu i je dokupił. W prasie mogli to podłapać i rozdmuchać. Nie zmienia to faktu, że cała okolica Bufallo i wszyscy pracownicy Pierce-Arrow byli w szoku widząc to auto w ruchu. (przyp. 1931r). Kto na tym "przekręcie" miałby skorzystać ? Z Tesli tradycyjnie zrobiono czarownice na miotle. Firma motoryzacyjna o mało nie straciła prestiżu. Doświadczenie trwało chyba z tydzień i gdyby nie wzmianki w lokalnej prasie (podobne jak u nas z p.Łagiewką) to pewnie do dzisiaj nie znalibyśmy tej historii.
Wykorzystanie otaczającego nas pola elektromagnetycznego na taką skalę dzisiaj nawet jest dziwne, ale pamiętajmy że jesteśmy już na etapie plazmy i gdzieś ocieramy się o pole świadome (torsyjne).
Być może Tesla zastosował silnik magnetyczny na magnesy stałe (pomysł z 1905r) ? Przecież znamy silnik Johnsona z 1979r, który na podstawie pomysłu Tesli rozbudował go, zmieniając położenie magnesów na rotorze względem statoru. Czy to nie jest perpetuum mobile ? free energy ? Oczywiście to zalążek potencjału. Pełno jest dzisiaj amatorów tego silnika, a przecież proste to, jak budowa cepa:
http://www.youtube.com/watch?v=zmQCNWe2a7E
http://www.youtube.com/watch?v=QV9gFm_OVcg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=hdNHKUCbNmE&feature=related
cyt. : "Enchaton ja słyszałem że to sarkofag stoi trochę nie w tym miejscu."
No dobrze, prawdopodobnie jest troche przestawiony, ale to nie zmienia faktu, że cała Komnata Króla nie jest idealnie pod stożkiem piramidy...
Pozdrawiam
.
Ekspert
«
Odpowiedz #101 :
Sierpień 22, 2010, 20:19:17 »
Mchał-Anioł napisał:
to może z innej beczki jest tu wiele tematów o DNA więc chciałbym przy toczyć garść info o RNA
RNA może powstawać spontanicznie
http://kopalniawiedzy.pl/nukleotyd-nukleotydy-cykliczny-nukleotyd-cykliczne-nukleotydy-RNA-swiat-RNA-synteza-9061.html
.
Ekspert
«
Odpowiedz #102 :
Sierpień 22, 2010, 20:20:19 »
TUNEK (nowy użytkownik ) napisał
Witam wszystkich,
Jestem tu nowy i na wstępie chciałem podziękować wszystkim za wspaniałe tłumaczenia wykładów Nassima.
Nie wiem czy jest to dobre miejsce na ten post ale na pewno pasuje do teorii Nassima.
Słyszeliście kiedyś o praktycznym użyciu Nassimowej geometrii?
http://merkaba.ezoteria.pl/medytacja_Merkaby.html
Pozdrawiam,
tunek
.
Ekspert
«
Odpowiedz #103 :
Sierpień 22, 2010, 20:21:05 »
Kapłan 718 napisał:
słyszeliśmy, że za nauki duchowe NIE BIERZE SIĘ KASY
http://merkaba.ezoteria.pl/Plan_warszatow.html
żałosne!
.
Ekspert
«
Odpowiedz #104 :
Sierpień 22, 2010, 20:21:54 »
Leszek napisał:
Cytat: tunek on Listopad 24, 2009, 17:10:03
Nie wiem czy jest to dobre miejsce na ten post ale na pewno pasuje do teorii Nassima.
Słyszeliście kiedyś o praktycznym użyciu Nassimowej geometrii?
http://merkaba.ezoteria.pl/medytacja_Merkaby.html
Witaj,
Tak było o tym hasłowo tutaj:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=42.msg735#msg735
Jeśli lubisz ten temat to załóż nowy temat o merkabie. Byłoby fajnie. Najlepiej w tym dziale.
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?board=2.0
Temat miał się tam pojawić już kiedyś, ale nie ma czasu na wszystko.
Ja powiem tylko tyle, że moim zdaniem merkaba nie działa jeśli ograniczy się ją tylko do czworościanu gwiaździstego
Małe wyjaśnienie jest w temacie pt. "Geometria pięciokątna i sześciokątna"
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=15.msg266#msg266
Pozdrawiam
P.S
Potem tylko uruchomić i lecimy
@Kapłan,
dlatego proponuję opisać temat merkaby tu na forum, bo z tego co wiem to na polskich warsztatach nie mówią wszystkiego. Nie wiem czy celowo to ukrywają, mówiąc "tego nie można powiedzieć , bo..." czy nie.
Tak czy inaczej o tym wszystkim można by pogadać w wątku o merkabie
Najlepiej nazwać go po prostu MERKABA
I każdy kto chce dowie się o niej tutaj za darmo....
.
Ekspert
«
Odpowiedz #105 :
Sierpień 22, 2010, 20:22:50 »
percepcja napisał:
Witam ponownie!
Tak ostatnio rozmyślałem o tym urządzeniu, które mogło być na szczycie wielkiej piramidy (a później w arce) i myślę, że tych urządzeń mogło być co najmniej trzy:
1. Wielka piramida,
i np: 2. W Atlantydzie,
3. W mitycznej Szambali.
Ich położenie na powierzchni kuli ziemskiej mogłoby, też tak jak piramidy, odzwierciedlać układ gwiazd pasa Oriona, co byłoby dodatkową informacją skąd są te urządzenia.
Co do opłat to jak się komuś nie chce samemu dotrzeć do WIEDZY i ją samemu wypróbować, bo ona wszak teraz jest łatwo dostępna, to niech płaci.
.
Ekspert
«
Odpowiedz #106 :
Sierpień 22, 2010, 20:23:23 »
Kapłan 718 napisał:
@percepcja
Wiedza jest w TOBIE i nigdzie indziej - więc płacą frajerzy bo prawdziwi poszukiwacze SZUKAJĄ wewnątrz a nie na zewnątrz płacąc za pseudo-wiedzę
a co do dostępności - WCALE NIE JEST DOSTĘPNA, tylko godni ją do niej dotrą, tylko "nieskazitelny rycerz odnajdzie Graala"
@Leszku, jestem za, taki wątek to dobry pomysł, dorzucę coś od siebie z moich nie dawnych odkryć kabalistycznych i wiele to wyjaśni pewnie, tak, o tym nie mówią, bo to WIEDZA ZAKAZANA a czemu zakazana? no, cóż bezpieczne dla nowicjuszy to, to nie jest!
pozdrawiam,
Kapłan 718'
.
Ekspert
«
Odpowiedz #107 :
Sierpień 22, 2010, 20:24:16 »
Leszek napisał:
Cytat: Kapłan 718 on Listopad 24, 2009, 18:34:44
@percepcja
Wiedza jest w TOBIE i nigdzie indziej - więc płacą frajerzy bo prawdziwi poszukiwacze SZUKAJĄ wewnątrz a nie na zewnątrz płacąc za pseudo-wiedzę
a co do dostępności - WCALE NIE JEST DOSTĘPNA, tylko godni ją do niej dotrą, tylko "nieskazitelny rycerz odnajdzie Graala"
@Leszku, jestem za, taki wątek to dobry pomysł, dorzucę coś od siebie z moich nie dawnych odkryć kabalistycznych i wiele to wyjaśni pewnie, tak, o tym nie mówią, bo to WIEDZA ZAKAZANA a czemu zakazana? no, cóż bezpieczne dla nowicjuszy to, to nie jest!
@Kapłan
Jestem zwolennikiem jasności, przejrzystości i nie tworzenia aury tajemniczości wokół czegoś co powinno się jasno i prosto przekazać.
Nassim w 4.1 wspominał, że z wiedzy o świecie zrobiono coś magicznego, ezoterycznego, tajemniczego. Tylko po co? Aby robić wokół siebie aurę tajemniczości? Jeśli ktoś potrafi na przykład coś materializować, to jest to UMIEJĘTNOŚĆ OPARTA NA WIEDZY i wsparta (lub nie) jakąś technologia "zewnętrzną". Chodzi o to, aby to wyjaśnić, a nie robić z tego tajemnicę czy nazywać cudem.
Jak dla mnie nie wiedza jest niebezpieczna, tylko jej nieodpowiedzialne zastosowanie. Dokładnie to miał na myśli Nassim, kiedy mówił o odpowiedzialności w przypadku posiadania potężnych technologii.
Więc nie wiem co masz na myśli pisząc, że wiedza jest niebezpieczna dla nowicjuszy.
Takie zdania często służą ludziom jako narzędzie do ukrycia czegoś przed kimś, skupienia uwagi na sobie, bo ludzi przyciąga tajemnica. Czasem uchyla się przed nimi jakiś rąbek tajemnicy, aby dać im poczucie przynależności do grupy która jest "lepsza", "wybrana", "oświecona" etc. Tego typu zabiegi czy też "gry o władzę' bazują na niezbyt szlachetnej skłonności człowieka do czucia się lepszym od innych i czerpania satysfakcji z posiadania nad innymi (przynajmniej potencjalnej) władzy wynikającej z posiadanej wiedzy.
Obce mi jest takie myślenie i odczuwanie. Dlatego obstaję za prostym, jasnym i przejrzystym przekazem, bez stwarzania aury tajemniczości wokół czegokolwiek. A jeśli wiedza może być wykorzystana do celów niegodziwych, to wówczas pojawia się kwestia odpowiedzialności. Nie wiedza jest tu jednak niebezpieczna, ale je potencjalne nieodpowiedzialne użycie.
Graal
Jeśli piszesz o wiedzy
"WCALE NIE JEST DOSTĘPNA, tylko godni ją do niej dotrą, tylko "nieskazitelny rycerz odnajdzie Graala"
to może właśnie gwoli jasności, prostoty i przejrzystości warto dodać, że najczęściej tego typu zdania formułuje się na gruncie gnostycznym, gdzie zakłada się nieco inne rozumienie wiedzy i poznania - zbliżone do tego co East nazywa GNOWING - wiedza gnozy oparta na doświadczeniu wewnętrznym, gdzie "czystość serca" zbliża ludzi do prawdy na drodze gnostycznego poznania.
Należy jednak odróżnić od tak rozumianej wiedzy "wiedzę zewnętrzną" - techniczną czy też technologiczną - którą faktycznie powinno się udostępniać ludziom o wysokim morale i poczuciu odpowiedzialności.
W tym drugim przypadku, nie chodzi jednak o gnostycznego graala.
Pozdrawiam
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ŚWIĘTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> TEORIA FALOWA
===> 1) Falowe podstawy geometrii
===> 2) Falowa struktura materii - Milo Wolff i inni
=> W PRAKTYCE
=> Filmy, książki i artykuły
Nassim Haramein & Marko Rodin & Milo Wolff...
=> Nassim Haramein - Przekroczyć Horyzont Zdarzeń
=> Marko Rodin
=> Słońce, Układ Słoneczny i rok 2012
=> Starożytne cywilizacje i zagadka "przybyszy z kosmosu"
Dan Winter i Scott Olsen
=> Dan Winter w Polsce - wrzesień 2010 rok
=> PRAKTYKA HIGIENY ŻYCIOWEJ
=> Fraktalna teoria Świadomości, Grawitacji, Języka i Udanej Śmierci.
=> Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieśmiertelności
=> Sekret życia i bioarchitektura
=> Przeznaczenie DNA [PL]
=> The EggX Files: Galaktyczna historia DNA i duchowy użytek z...
=> Udana śmierć i prawdziwa fizyka Świętego Graala
=> Wyjaśniając grawitację
=> Wybrane fragmenty wykładów Dana Wintera i WYKŁADY w J. ANGIELSKIM
=> SCOTT OLSEN i ZŁOTY PODZIAŁ
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
=> Świadomość, rozwój wewnętrzny, tradycje i nauczyciele duchowi
POWITANIA, HYDEPARK, FILMY i MUZYKA, NEWSY, TŁUMACZENIA, OGŁOSZENIA
=> Powitania i kawiarenka "Pod Gwiazdami"
=> Hydepark
=> Filmy i kącik muzyczny
=> Nowe wiadomości z kraju i ze świata
=> TŁUMACZENIA
=> INICJATYWY, SPOTKANIA, OGŁOSZENIA, WYDARZENIA...
SOCJOTECHNIKA, "tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe" - inaczej
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Informacja, Dezinformacja, Agentura w internecie
=> "Teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> NWO w codziennych wiadomościach
=> Globalne ocieplenie, chemtrails, "technologie pogodowe", itp
=> Szczepionki, GMO i Codex Alimentarius
=> Medycyna komórkowa i inne recepty na zdrowie