logo
 
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Cos o jedzeniu, konserwantach i o tym jak zachowac zdrowie i energie  (Przeczytany 1553 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bou

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
    • Email
Jest jeszcze jedna pułapka, na która niewiele osób zwraca uwagę, myśląc ze skoro dana substancja została dopuszczona do obrotu w przemyśle spożywczym, nie stanowi zagrożenia dla zdrowia i życia. To prawda – bezpośrednio nie. Ale środków chemicznych dodawanych do żywności przetworzonej jest ponad 2000. Każdy z nich przeznaczony jest do spożycia w ilości ograniczonej na 1kg masy ciała dziennie !

 
Co to oznacza ? Ano to ze jeśli zjemy np. jedna bułkę kupiona w supermarkecie dostarczymy dzienna dopuszczalna dawkę tych substancji (pod warunkiem ze jesteśmy osoba dorosłą, a nie dzieckiem ważącym 12kg). Ale jeśli tego dnia zjemy x razy więcej porcji rożnych innych wysoko przetworzonych produktów – przekroczymy dzienna dawkę a substancje te będą się odkładać w wątrobie i tkankach. Po wielu dniach i latach, będziemy zatoksycznieni i zakwaszeni.

wiecej na

http://sekrety-zdrowia.org/359/

Offline PanAdam

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
    • schody spiralne
    • Email
Odp: Cos o jedzeniu, konserwantach i o tym jak zachowac zdrowie i energie
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 02, 2016, 13:45:33 »
Wiesz jak to jest w wszystkich jedzeniach grzybnia podgrzybka odbywa się na takim poziomie że jedzenia są zatruwane i my o tym dobrze wiemy mimo to zjadamy to wszystko....
grzyby w tych czasach na prawdę stają się ważną częścią i jeśli chodzi o zbieranine  to najbardziej lubię podgrzyba
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2018, 12:08:12 wysłana przez PanAdam »